Archiv příspěvků 2011 – 2022

Kapka aneb Společně proti leukémii

V pátek 15. června se konala celorepubliková humanitární akce nesoucí příznačný název „Kapka“. Že nevíte, o co se jedná? Nebojte, záhy se dovíte všechny potřebné informace.

Nadace pro transplantace kostní dřeně sídlící v Plzni před 14 lety spolu se skauty zahájila projekt, který slaví úspěch a díky své popularitě získané především prostřednictvím rádiového vysílání je znám po celé republice. Vy – majitelé osobního či nákladního automobilu – přijedete na čerpací stanici v den, kdy tato událost probíhá. Skauti vás osloví, podají nezbytné informace a nabídnou umytí předního skla vašeho automobilu. Záleží čistě na vašem rozhodnutí a uvážení, zda se zúčastníte tohoto projektu či ne.

Peníze vybrané z této sbírky jsou určeny k rozšiřování Českého národního registru dárců kostní dřeně.  Od samotného vzniku na konto přibylo přes 14 milionů Kč – registr primárně hradí nákladná vyšetření rozborů krve eventuálního dárce, kdy laboratorními metodami zjistí, zda konkrétní člověk má potřebné znaky pro případnou transplantaci.

Jako zástupce řady skautů a skautek musím říct, že tato akce smysl má. Nikdy nevíte, co jednou budete potřebovat.

Přidejte svůj komentář

Please note: comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.