Archiv příspěvků 2011 – 2022

Rock’n’roll v Ostravě žije!

Retro album, zdroj: kreativcisobe.cz

Sex, drogy a rock’n’roll! Tak by se dal popsat křest Lonely Runner’s Soul, debutového alba dobře známé ostravské garage rock’n’rollové kapely Retro Jokers, který proběhl v pátek 11.10. No dobře, na sex ani na drogy nedošlo, aspoň co za sebe můžu říct, ale o skvělou zábavu bylo i přesto postaráno.

Jako předskokani se nepředstavili nikdo jiní než Homunculus, další stálice ostravské hudební scény. O Homunculech jsem slyšel už mnoho chvály a musím jim uznat, že předcházejí svou pověst.

 

Homunculus, zdroj: hmnl.cz

 

 

Dokáží totiž geniálně skloubit psychedelický indie rock s neotřelými „trip“ videi. Měnící se tvary, plastické tváře nebo i známá hyperprostorová scéna z kultovního filmu Vesmírná odysea, podbarvená zádumčivou a podmanivou hudbou je nevšední a hypnotický zážitek, při kterém vaše myšlenky lehce zabloudí, kam se jim zlíbí.  Tahle kapela má podle mě slušný potenciál, už jen kvůli své originalitě.

Album je pokřťeno! zdroj: facebook.com/retrojokers
Album je pokřťeno! zdroj: facebook.com/retrojokers

Retro Jokers s menším zpožděním dokončili přípravy a křest mohl kolem půl jedenácté začít. Pokřtít album přišli zvláštní hosté, které jsem popravdě vůbec nečekal – herec z divadla Petra Bezruče, Tomáš Dastlík, jenž si zahrál třeba roli Evžena Oněgina a agent Tobi z pořadu ČT Sabotáž. Šampaňské jim nečekaně vybuchlo ještě při proslovu (což náramně pobavilo všechny slečny v publiku), jako by se už nemohlo dočkat, až koncert vypukne. Bez dalšího prodlužování bylo tedy obětní album náležitě smočeno, všichni sborově vykřikli heslo Retro Jokers a koncert byl tímto odstartován.

 

Retro Jokers, zdroj: facebook.com/retrojokers

Hodí se podotknout, že co snad žolíkům schází na slávě, bohatě vynahrazují v provedení a v klubu se to pozná nejlépe. Zazněly staré dobré songy i ty z nového alba, které všechny jen vybízely pořádně se odvázat. Absolutní samozřejmostí je si dosyta zapogovat, a o tento tanec, který vás v tanečních lekcích nenaučí, na Retro Jokers nikdy není nouze. Přestože je pogo z principu a z bezpečnostního hlediska mužská záležitost, ani slečny se neostýchaly a zaskákaly si v kotli a nechyběl ani crowd surfing. Kapela pak osvěžila fanoušky nejblíže pódiu po pirátsku. Obrátila jim obsah Tullamore Dew do úst, že ani kapka nepadla vedle a frontman kapely Adam se chopil akordeonu a zahrál krásnou skladbu na vydechnutí. Zkrátka a dobře, Retro Jokers vám zaručeně poskytnou všestranný kulturní zážitek, na který budete rádi vzpomínat!

Mimochodem pokud vás Retro Jokers zaujali, probíhá právě sbírka na vydání alba v LP podobě, takže pokud chcete kapelu podpořit, můžete přispět. Je to také nejlepší způsob, jak získat třeba podepsané CD nebo jiné osobní dárky.
Odkaz zde: http://www.kreativcisobe.cz/retro-jokers-lonely-runnerss-soul-lp/?project=234

 

Přidejte svůj komentář

Please note: comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.