Archiv příspěvků 2011 – 2022

Ukázkové jarní počasí přilákalo návštěvníky do ZOO

V den, kdy se měnil zimní čas na letní, se velká část obyvatel Ostravy a okolí rozhodla vyrazit zpříjemnit si nedělní odpoledne do zoologické zahrady. Možná právě onu ztracenou hodinu, která mně osobně poměrně výrazně zasáhla do víkendového spánkového režimu, jsem si paradoxně nahradila několika hodinami strávenými v blízkosti všech těch krásných zvířat. Pavilon za pavilonem, výběh za výběhem, každičký kout spatřilo oko mé a taky čočka fotoaparátu.

S největší pravděpodobností se mnou budete souhlasit, když řeknu, že návštěvu ZOO si nejvíce užijí děti. Taky naše skupinka jedno měla. A ta rozzářená očka, když stojí v tváři tvář velké žirafě, hrochovi či makakovi, jsou úchvatná. Nemalou pozornost také zaměří na přítomnost všelijakých prolézaček, houpaček a zvířecích atrakcí.



Nadšení, se kterým opouštíte areál ZOO, je zábavné pozorovat. Slůně Rashmi roste jako z vody, kozy a ovce ve volném výběhu se nechají rády nakrmit, jen medvědům byla trochu zima a nebyli zrovna přívětiví.

 

Vhodně umístěný stánek s točenou zmrzlinou, přímo láká k návštěvě, a tak ani my nezahálíme a kornout té osvěžující sladkosti si kupujeme. To už ale přijíždí trolejbus, do kterého nastupujeme a vydáváme se kolem fotbalového stadionu Bazaly zpět do konzumního centra Ostravy, kde aktuálně na špici návštěvnosti stojí nově otevřený areál Nové Karoliny…

 

Přidejte svůj komentář

Please note: comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.