Archiv příspěvků 2011 – 2022

Brouk v hlavě. Podívejte se do zákulisí!

Dámy a pánové, je to tady! Po americké komedii Někdo to rád horké, Britské historii v 60 minutách a Sluhovi dvou pánů se fanoušci DramaClubu Wichterlova gymnázia dočkali dalšího představení, tentokrát frašky francouzského autora Georgese Feydeaua Brouk v hlavě. Pojďte se podívat, jak se celá hra připravovala!

Po úspěšném představení Sluha dvou pánů (2010) bylo velmi náročné vybrat repertoár pro následující sezonu. Nakonec se na jaře 2011 konečně rozhodlo právě o Broukovi v hlavě. Objednal se scénář, který se musel zkrátit a upravit našim podmínkám, a od nového školního roku se mohlo začít naplno zkoušet!

Trénovali jsme jednou týdně vždy po vyučování, a když se už něco aspoň trochu rýsovalo, uspořádaly se workshopy. Na fotky z prvního workshopu se můžete podívat zde. V listopadu jsme se nacvičování věnovali i dvě neděle – ve školní jídelně. V prosinci jsme se dostali ke třetímu aktu a po novém roce už bylo třeba finišovat. Proběhly také dvě zkoušky s Charity Straszheim, která měla několik skvělých postřehů a nápadů.

Nejdůležitější kulisou celé hry je otáčecí postel. Za její výrobu děkujeme skvělému Kryštofu Kempovi (2. D), který ještě na poslední chvíli – pár minut před začátkem premiéry – dolaďoval některé nedostatky. Nutno také poděkovat panu Osmančíkovi, který přispěl ke zhotovení dalších kulis. Vše bylo nakonec připraveno a diváci z řad studentů, profesorů, kamarádů a příbuzných herců si celou hru mohli vychutnat 16. února.

Za nás herce mohu říct, že jsme si všechna představení užili, publikum bylo vždy skvělé a velmi nás potěšilo, že i někteří studenti přišli na večerní reprízu podruhé.

Jak se vám představení líbilo? Napište nám do komentářů!

Podívejte se do zákulisí zde.

Foto paní prof. Indrové zde.

 

 

English DramaClub: A Flea in Her Ear by Georges Feydeau. Hrají: Jiří Večerka, Adéla Pražáková, Matěj Otruba, Marie Neoralová, Tomáš Ludwig, Zuzana Golembiovská, Tomáš Noskievič, Aneta Kováříčková, Zuzana Chalupová, Kryštof Kempa. Režie: MaPeHa. 2012.

Úvodní foto: Matyáš Theuer.

 

Přidejte svůj komentář

Please note: comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.