Archiv příspěvků 2011 – 2022

Pokémoni způsobili nekončící šílenství

Pokémon_Go

Není tomu tak dávno, co porodní sály sloužily zejména k přinášení potomků na svět. Jistý uživatel geolokační hry Pokémon Go se v tomto ohledu rozhodl udělat přítrž. Jednu z mrňavých animovaných potvůrek totiž začal lovit přímo během porodu své ženy. Snímek s čerstvým úlovkem přímo ze sálu pak zveřejnil na sociální síti. Mimochodem herní aplikace Pokémon Go měla hned po několika dnech od spuštění už daleko více uživatelů než právě sociální síť Twitter za celou dobu svého fungování.

Tato hra ovšem nepřináší jen radost z nasbíraných Pokémonů, což je nejspíš důvod, proč v lidech vyvolala tak obrovskou závislost a touhu hrát. Ve světě se již objevilo několik potvrzených případů, kdy se lovení těchto animovaných bytostí změnilo v život ohrožující událost, nebo přímo v okamžik konání trestného činu. Příkladem je třeba loupežné přepadení v americkém městě O´Fallen (stát Missouri), kdy skupinka ozbrojených lupičů vylákala hráče na odlehlé místo, aby je následně mohla okrást.

Pozornosti neunikla ani zpráva, když se Írán stal první zemí, která aplikaci Pokémon Go zakázala. Hra by prý díky svému GPS využití mohla vyzradit přísně tajné informace týkající se například polohy vojenských základen či jiných přísně střežených zpráv. Podobné obavy však mají také v Rusku, Indonésii, Saudské Arábii nebo Číně.

A co vy, máte už také chyceného svého Pikachu? Ono je honění se za pokémony pro lidi ve výsledku přece prospěšné. Vytáhne je to ven z baráku a zároveň je to nutí poznávat nová místa. Vždyť se říká, že každý pohyb je pro tělo prospěšný. ANEBO NE?…

Přidejte svůj komentář

Please note: comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.